AvaTrade als nieuwe sponsor voor projecten met water

Ons project is gestart met een onderzoek in 2016. We kwamen er al snel achter dat werkende mensen te weinig drinken en dat hier iets aan gedaan moet worden. Intussen is de aandacht van ons project verlegd. We hebben in moeten zien dat we een tekort aan drinkwater krijgen wanneer we doorgaan met de manier van leven zoals we nu doen. Het groeiende aantal mensen, de verstedelijking en de toenemende vraag naar schoon drinkwater zorgt ervoor dat we op termijn een gebrek ontwikkelen aan schoon drinkwater. Daarom zijn we op zoek gegaan naar manieren om dit op te lossen. Maar dat konden we niet alleen.

Een nieuwe partner aan boord

We kwamen er al snel achter dat we verschillende investeringen moesten doen om verder te gaan met ons project. Aangezien de aandacht kwam te liggen op het doorspoelen van de wc en het aantal liter dat gebruikt wordt tijdens het douchen, werd het project direct te omvangrijk om vanuit school door te zetten. Gelukkig hebben we in een partner gevonden die samen met LeoVegas ons wil steunen bij het vinden van mogelijkheden. AvaTrade helpt op verschillende gebieden mee en zal ook genoemd worden als sponsor in het eindproject. Toch leuk, aangezien we dan een indirect lijntje hebben met Manchester City.

Wat is er mogelijk?

Met de nieuwe investeringen hebben we de mogelijkheid om te testen op grotere schaal. De aandacht ligt hierbij sterk op het doorspoelen van de wc met regenwater. Dit regenwater kan opgevangen worden op verschillende manieren. De sterkste manier bleek het opvangen van regenwater door het dak van het huis in te zetten. Sterke dakgoten zijn de basis. Door een pomp onder deze dakgoot te zetten, kan het regenwater opgevangen en verplaatst worden naar een reservoir in huis dat hoger ligt dan de wc zelf. Een eenvoudig filter bleek genoeg om mogelijke verstoppingen tegen te gaan. Gemiddeld kan hiermee ongeveer 2000 liter water per huishouden bespaard worden. En het grondwater heeft er weinig onder te leiden, aangezien het water uiteindelijk weer in omloop komt.

Op het gebied van douchen hebben we andere oplossingen gevonden. Het opwarmen van de douchecabine door zonne-energie zorgt ervoor dat de consument tijdens het douchen minder water gebruikt omdat hij of zij het niet koud krijgt. Ook werken we op dit moment met het geld van AvaTrade aan de ontwikkeling van een nieuwe douchekop met fijnere stralen waardoor er minder water nodig is. Deze heeft een meter die weergeeft hoeveel liter water er gebruikt is. Wij denken dat het bewust worden van het aantal liter drinkwater een grote rol gaat spelen.

We hopen dat de prototypes binnen korte tijd op de markt komen, zodat we effectief drinkwater kunnen besparen. We bedanken hier nogmaals graag onze partners, want zonder deze samenwerkingen was het uiteraard nooit mogelijk geweest om het bereik zo ontzettend groot te krijgen. Zo kunnen we, samen met alle mensen in Nederland, het verschil maken zodat er ook in de toekomst schoon drinkwater is.